Stresszoldás hipnózissal

stresszoldas-hipnozissalA stressz olyan a lélek számára, mint a fájdalomérzet a test számára. A túléléshez szükséges. Amikor valaki olyan problémával szembesül az életében, melyet nem képes megoldani, feszültté válik. Ha a problémát annak többszöri megismétlődése után sem tudja megoldani, akkor tartósan feszültté, azaz stresszessé válik. Ilyen helyzet kialakulhat munkahelyi és magánéleti válság formájában egyaránt. 

A stressz kísérő tünete általában az álmatlanság, vagy alvászavar is. Amikor valaki nem képes arra, hogy  a napi problémáját megnyugtatóan lezárja, akkor az elméje megoldást keres, és érzelmileg is zaklatott marad az éjszaka folyamán is. Emiatt nem tud aludni. Ahhoz, hogy a stressztől véglegesen megszabaduljon, és így az éjszakai álma is nyugodt legyen,  a konfliktust kell megnyugtatóan megoldania.

Hipnózissal először abban tudok segíteni, hogy megtaláljuk azt az okot, mely a stressz, a feszültség, és az álmatlanság, vagy alvászavar kialakulásához vezetett. Miután feltérképeztük, hogy mi az oka a belső feszültségnek, utána kerülhet sor a kezelésre, a megoldás megtalálására. Hipnózissal ez általában regresszió segítségével történik, és egy, vagy két találkozó szükséges hozzá.

Sok esetben megtörténik, hogy aki hozzám fordul, már tisztában van azzal, hogy miben hibázik, sőt, valamilyen technikával sikerül a belső feszültséget is megszüntetnie. Erre számtalan relaxációs és vizualizációs technikát kidolgoztak már. Sajnos az ilyen technikák általában nem szolgáltatnak végleges megoldást, de kiválóan alkalmasak a feszültség időszakos megszüntetésére, vagy csökkentésére. Az ő esetükben az jelent gondot, hogy a kérdéses probléma később ismét visszatér, és mire észreveszi, hogy megint ugyanazt a hibát követi el, már késő. Ismét belesétált a csapdába, és ismét feszültté vált. Ez azért van, mert az egész folyamat tudattalanul vezérelt, és az érzelmek irányítják. Hipnózissal a tudattalanban lévő érzelmet, és a hozzá kapcsolódó viselkedésmintát változtatjuk meg, így a stressz véglegesen kezelhető.

 

Pozitív Gondolkodás Magazin (2012)

Stresszoldás egy felvonásban

stresszoldás hipnózissal

Stresszoldas-egy-felvonasban
 És egy videó ugyanebben a témában.  stresszkezeles-hipnozissal

 

 

AnaLog-elme-I-Reinkarncio-jobb-banner

AnaLog Terápia – Facebook