Lámpaláz kezelése hipnózissal

lampalaz

 

A lámpaláz

A lámpaláz viszonylag gyakran előforduló jelenség az életben. Nem mindig látszik kívülről, de az érzés felettébb kellemetlen pillanatokat okozhat a számodra, ha ezzel a problémával küzdesz. Ráadásul akadályozhat a szakmai előre jutásban, érvényesülésben, vagy akár a magánéletben is. A lámpaláz mindig szorongással jár, és arról talán könnyebb is megismerni. Aggódsz, szorongsz már előre, még mielőtt az a valami bekövetkezne, amitől annyira tartasz. Ez viszont jelentősen befolyásolja a viselkedésedet, és könnyedén kudarcra ítél még az előtt, hogy bármit tettél volna.

 

A kialakulása

A legtöbbször azért alakul ki, mert valamikor a múltban olyan helyzetbe kényszerítettek, amit nem szívesen vállaltál, vagy kifejezetten elleneztél, de ennek ellenére mégis meg kellett tenned. Sok lehetőség adódik az életben az efféle helyzetek kialakulására. Az egyik legelső alkalom lehet például, amikor az oviban farsangra olyan jelmezt kapsz, ami nem tetszik, vagy nevetségesnek érzed magad benne. Az is lehet, hogy a jelmezes szereplés gondolatától is kiver a víz, de mégis menni kell. Vagy kialakulhat akkor, ha suliban beneveznek egy versenyre a megkérdezésed, vagy beleegyezésed ellenére, mert – szerintük – te mindenben jó vagy. Sőt, az is lámpaláz (szorongás) kialakulásához vezethet, ha eleinte minden a legnagyobb rendben van, de aztán kapsz egy faragatlan edzőt, vagy tanárt, aki poroszos módszerekkel igyekszik beléd verni a saját elképzeléseit. 

Ilyen alkalom bárkinek adódhat az életében, és sokszor még az előadóművészeket, sportolókat sem kíméli. Szerepelnie időnként szinte mindenkinek kell, úgyhogy elég nehéz az ilyen helyzetek elől kitérni, és, ha nem tudod, hogy mit kell tenned ilyen helyzetben, akkor azzal le is rakod a szorongással, izgulással, izzadással járó lámpaláz alapjait. Később aztán a tünetek az időnként ismétlődő helyzetek következtében elmélyülnek, és gyakoribbá válnak.

 

A megoldás

A lámpaláz hibás döntések, és viselkedés következtében jön létre. Észrevétlenül kondicionáltad, programoztad önmagadat az egymást követő események során, míg végül teljesen gátlásossá váltál az adott kérdéssel, jelenséggel kapcsolatban. Nem tudsz jó döntést hozni, mert, ha vállalod a feladatot, akkor  a lámpalázadnak köszönhetően balul sülhet el a dolog, ha pedig nem, az eleve kellemetlen a számodra. Ilyen helyzetben lehetetlen jó döntést hozni. Ahhoz, hogy ebből a helyzetből kiszabadulj, meg kell keresni, és fel kell dolgozni azokat az emlékeket, melyekben saját magadat erre a cselekvésmintára programoztad.  Ez az, amire AnaLog Terápia segítségével a Hipnózis Centrumban lehetőséged van.

Kapcsolatfelvétel, és időpont egyeztetés.

AnaLog-elme-I-Reinkarncio-jobb-banner

AnaLog Terápia – Facebook