Fogyás hipnózissal

Fogyas-Hipnozis Centrum

A testsúly módosítása hipnózissal mindkét irányban lehetséges (fogyás illetve hízás), de az esetek túlnyomó részében a cél a testsúly csökkentése.

A testsúllyal kapcsolatos problémák önértékelési kérdésre vezethetők vissza. Ez egyrészt azt jelenti, hogy túlsúlyosnak az az ember tekinthető, aki annak érzi magát, és nem az akit annak mondanak. Másrészt azonban ez azt is jelenti, hogy koruknak megfelelő arányos testalkatú kliensek is fordulnak hozzám azzal a kéréssel, hogy segítsek nekik lefogyni.

A szervezet az egyensúlyi tömegét az anyagcsere rendszer segítségével állítja be, melyet a tudattalan az érzelmeken keresztül irányít. Akár jelentős túlsúlyról van szó, akár nem, a probléma forrása tehát az érzelmekben keresendő. Ha sikerül feldolgozni azokat az érzelmeket, amelyek a zavart okozzák, akkor a testsúly módosítása lehetővé válik. Akarati úton, pl. fogyókúrával általában csak ideiglenes eredményt lehet elérni, mert a szervezet egyensúlyi állapota előbb-utóbb helyreáll (jojo-effektus).

A tartós túlsúly kialakulásához általában kétféle érzelem vezet. Az egyik a magány, a másik az elnyomottság (uralkodnak rajtam, nem tudom érvényesíteni az akaratomat) érzése. Ez utóbbit például azok tudják könnyen tetten érni, akik ilyesféle kijelentéssel nyugtatják magukat, miközben falatoznak: „Legalább ennyi örömöm legyen az életben…”.

A hipnózissal történő kezelésnek két célja van:

– először feldolgozzuk azt a problémás érzést, mely a jelenlegi testsúly kialakításáért, és fenntartásáért felelős. Ez a jojo effektus elkerülése miatt fontos. Ez általában regresszió segítségével történik.

– másodsorban pozitív megerősítések, szuggesztiók, és vezetett vizualizáció segítségével felgyorsítjuk és átalakítjuk az anyagcsere folyamatokat, hogy a testsúlya a lehető leggyorsabban módosuljon a kívánt mértékben

A hipnózissal történő kezeléshez általában 2-3 alkalom szükséges abban az esetben, ha jelentős testsúly módosítást tűzünk ki célul.

Kapcsolatfelvétel, és időpont egyeztetés.

AnaLog-elme-I-Reinkarncio-jobb-banner

AnaLog Terápia – Facebook