Álmatlanság, alvászavar megoldása hipnózissal

Almatlansag-alvaszavar-hipnozisA mai ember szinte minden problémája a túlzott kontrollra vezethető vissza. A kontroll jó dolog, mert megóv a sérüléstől, de, ha túlzásba viszed, akkor nem hagy nyugodni. Pedig nyugalomra és pihenésre mindenkinek szüksége lenne.

A kontrollhoz logika, a logikához pedig éberség kell. Aki kontrollál, annak folyamatosan ébernek kell lennie. Ha egy pillanatra is lankad a figyelme, máris bekövetkezhet a baj. Ezzel mindaddig semmi gond, amíg célja, értelme van, de attól a pillanattól fogva, amikor a célodat elérted, már terhessé válik. Lazítani kéne, de megszoktad, megtanultad és jó mélyen bevésted a tudattalanodba, hogy a figyelmed nem lankadhat egy pillanatra sem, különben baj történik.

Alvás közben viszont lehetetlen figyelni, úgyhogy választanod kell. Vagy egyik, vagy másik. Ha azt tapasztalod, hogy nem tudsz választani, mert képtelen vagy arra, hogy nyugodtan álomra hajtsd a fejed, akkor kicsúszott az irányítás a kezeid közül. 

Abban, hogy mély, pihentető alvásba merülj az akadályoz, hogy valamikor korábban megtanultad azt, hogy nem lazíthatsz egy pillanatra sem, mert annak rossz vége lesz. Ez tulajdonképpen tévedés, de a te számodra elég valós ahhoz, hogy ne hagyjon pihenni. Ha fel akarod számolni a problémádat, akkor a tévedésedre kell fényt deríteni.

Az álmatlanság egy olyan tudattalan viselkedésminta, amit egy konkrét esemény vált ki és csak ez után állandósul. A lényege éppen az, hogy magad sem tudod, hogy miért, de képtelen vagy arra, hogy megfelelően ellazulj és mély álomba merülve kipihend magadat. Bekövetkezhet például akkor, amikor úgy érzed, hogy végre elértél mindent, amit  megálmodtál, és itt az ideje, hogy hátradőlj egy kicsit. Határozhatsz így, csak nem biztos, hogy képes leszel rá, ha korábban megtanultad, hogy egyetlen pillanatra sem kapcsolhatsz ki teljesen.

A viselkedésmintád egy tévedés következtében alakult ki, illetve később egy másik következtében állandósult. Ahhoz, hogy megszabadulj tőlük a tévedéseidre kell fényt deríteni és a mintákat feldolgozni.

Kapcsolatfelvétel, és időpont egyeztetés. 

AnaLog-elme-I-Reinkarncio-jobb-banner

AnaLog Terápia – Facebook