Álmatlanság, alvászavar kezelése hipnózissal

 

Almatlansag-750

Kevés tünet létezik, mely egyértelműbben hívná fel a figyelmet egy feldolgozatlan konfliktusra, mint az álmatlanság.

Alvásra mindenkinek szüksége van. Egy idő után minden ember elfárad és ha nem tér pihenni, akkor előbb utóbb a kimerültség jeleit észlelheti magán.

A legtöbb ember, aki nem tud nyugodtan aludni, a nyughatatlanul cikázó és a fejében egymást viharos gyorsasággal követő gondolataira panaszkodik. Ezek annyira intenzíven vannak jelen, hogy egyetlen pillanatra sem képes kikapcsolni és nyugalmat „erőltetni” magára.

Nyilvánvalóan rettentően feszült és stresszes valamitől. Valamitől, amiről nem tudja, hogy pontosan micsoda, hogyan és mikor keletkezett és miért van jelen? Természetes, hogy ebben a helyzetben semmit nem tehet az ellen, hogy a gondolatai cikázzanak. Ismeretlen problémára lehetetlen megoldást találni, így lehetetlen nyugalomra lelni is.

Sokszor előfordul az is, hogy egy konkrét eseményre vezeti vissza a tünet felbukkanását és általában ez az esemény azzal veszi kezdetét, hogy mély álmából riasztják fel hirtelen és váratlanul.

Egy ilyen információ nagyon sokat segíthet, de a probléma megoldásához sajnos önmagában kevés. Attól, hogy tudja, hogy az álmatlansága azzal kezdődött, hogy az éjszaka közepén rájuk törtek a behajtók, még nem fog megnyugodni. Még akkor sem, ha már semmije sem maradt, amit elvehetnének tőle. A tünet makacsul ragaszkodik.

Az elméje több okból kifolyólag nem képes megnyugodni.

Egyrészt nem tudja, hogy pontosan mivel van problémája, így nem tudja, hogy honnan és milyen jellegű veszély leselkedik rá.

Mivel nem tudja pontosan, hogy mivel kell szembenéznie, ezért az elméje egyszerre van kereső, analizáló üzemmódban és törekszik arra, hogy megoldást találjon az ismeretlen eredetű veszélyre. Ez nyilván lehetetlen küldetés.

Abban az esetben, ha netán mégis sejtené, hogy mi az, ami rendszeresen felzaklatja, akkor sem tud megoldást találni, mivel az analizáló elme, azaz a logika erre képtelen.

Valójában a megoldáshoz nem arra van szükség, hogy meg tudja magyarázni, hogy miért feszült. A tünet felszámolásához arra van szükség, hogy szert tegyen egy felismerésre és azt beépítse a mindennapjaiba. Arra van szüksége, hogy felismerje, hogy feleslegesen aggódik.

Erre a felismerésre a racionális gondolkodás segítségével lehetetlen ráébredni, mert nem erre való. A logika csak a hibák felkutatására alkalmas, a megoldásokhoz másra van szükség. Ha kielemzi a helyzetét, rájöhet arra, hogy mi okozza a problémáját és így az álmatlanságát is, de az elemzést követően még meg is kell oldania azt. A megoldás kulcsa egy rég elfelejtett emlék, mely látszólag indokolatlanul és egyébként tudattalanul felzaklatta.

Az AnaLog Terápia kezelés során az a cél vezérel, hogy Ön feldolgozza azt a rég elfelejtett emléket, mely a tünet kialakulásához vezetett.

Kapcsolatfelvétel, és időpont egyeztetés.

AnaLog-elme-I-Reinkarncio-jobb-banner

AnaLog Terápia – Facebook