Allergia kezelése hipnózissal

Allergia-Hipnozis Centrum

Az allergiát sokféleképpen szokták magyarázni. Van, aki fizikai okokra, külső hatásokra vezeti vissza és vannak akik inkább belülről, a lélek irányából közelítenek hozzá.

Én azt tapasztalom, hogy egy allergiásnak sokkal fontosabb az, hogy meg tudjon szabadulni tőle mint, hogy logikus magyarázatot adjon rá. Ebből a szempontból nézve belülről, a lélek irányából közelíteni szerintem praktikusabb, mint külső hatásokra hivatkozni. Utóbbi felett ugyanis senkinek nincs hatalma. Lehet persze törvényt hozni arra, hogy a parlagfüvet mindenkinek le kell kaszálnia, de szerencsére kiirtani egyelőre nem tudják. Így aztán virágpor a jövőben lesz a levegőben ősztől tavaszig és akinek a szervezete allergiával reagál rá, annak ezzel szembe kell néznie.

De vajon miért reagál a szervezet a virágporra, vagy más látszólag ártalmatlan anyagra allergiával? Miért pont akkor lesz allergiás amikor és nem előbb, vagy később és miért van az, hogy esetenként hosszabb rövidebb időre, vagy akár véglegesen is magától képes elmúlni?

Én arra szavazok, hogy az allergia hátterében elfojtott agresszió áll, tehát a megoldást a lélekben az érzelmekben, az emlékek között kell keresni. A legtöbb allergiás nem a tünetekkel együtt születik, hanem azok csak később alakulnak ki nála. Van akinél gyermekkorban és van, akinél felnőttként.

Ha elfojtott agresszió áll a háttérben, akkor azzal könnyen magyarázható, hogy időnként a tünetek látszólag maguktól enyhülnek, vagy teljesen eltűnnek, majd hirtelen visszatérnek. Akár a pollen koncentrációtól függetlenül is. Egyszerűen arra van szükség, hogy az allergiától szenvedő ember levezesse, azaz kiadja magából azt az agresszív energiát, melyet korábban elfojtott. Ez akár véletlenül is megtörténhet, például akkor, ha annyira felidegesítik, hogy végül már nem tudja megállni és a másik fejéhez vagdos mindenfélét. Éppen az idegességnek köszönhetően azonban ilyenkor általában észre sem veszi azt, hogy mit tesz pontosan, tehát nincs a tudatában annak, ahogyan cselekszik. Ezért aztán nem képes arra sem, hogy később szándékosan, tudatosan megismételje ugyanezt, hiszen a számára ez csak egy veszekedés. Olyan, mint a többi. Ettől függetlenül viszont azzal, hogy kiadja a dühét, levezeti az agresszióját. Mivel így az már nincs elfojtva, ezért az allergiája vagy teljesen, vagy részlegesen elmúlik. “Véletlenül”, de legalábbis nem szándékosan, meggyógyította magát. Ezt idővel ő is észreveszi és nyilván örül neki, de fogalma sincs arról, hogy miért történt. A veszekedés során az agresszióját ugyan kiélte, de a dolgok ezt követően, miután mindketten megnyugszanak visszatérhetnek a normális kerékvágásukba és benne ismét elkezd nőni apránként a feszültség. Így aztán a tünetek idővel visszatérnek.

Ahhoz, hogy az allergiája teljesen elmúljon nem csak egyetlen alkalommal – amikor annyira felbosszantják, hogy már uralkodni sem tud magán -, hanem folyamatosan máshogy kellene viselkednie. Úgy, hogy a nemtetszésének hangot ad. Bosszantó helyzet viszont, amikor a történésekkel nem ért egyet, számtalanszor kialakul az életben. Vajon melyik lehet az, amelyik az allergiát okozza? Ezt bizony tudni kell, mert különben feleslegesen kakaskodik, amivel komoly bajba sodorhatja magát.

A hipnózis során ezt a problémát kezeljük. Megkeressük azt a konfliktus típust, amelyik az allergia kialakulását okozza és megoldjuk. Miután ez megtörténik, az allergia elmúlik.

Kapcsolatfelvétel, és időpont egyeztetés.

AnaLog-elme-I-Reinkarncio-jobb-banner

AnaLog Terápia – Facebook